Lepota i ishrana presnom hranom

ledi sa šeširom freedevojka nasmejana free

Svaka žena želi da bude, i da ostane lepa, i za to će učiniti sve. Lepota otvara sva vrata i postiže sve ciljeve, ma kakvi oni bili. Novac se ne štedi kada su kozmetički preparati u pitanju. A ponuda, ionako prebogata, iz dana u dan sve je bogatija i raznovrsnija. Preparati su pakovani u tako elegantne bočice, tube, kutije i kutijice koje su dovedene do dizajnerskog savršenstva.

U modi je kozmetika na bazi lekovitog bilja gajenog, naravno organski i na preko hiljadu metara nadmorske visine, a takvi mora da su efikasni inače ne bi bili tako papreno skupi. Mi muškarci kada hoćemo da dokažemo svoju ljubav, za poklone kupujemo one najskuplje i najlepše kutije i kutijice, i tako dobijamo naklonost naših izabranica.

Pohađajući neke seminare iz oblasti zdrave ishrane, igrom slučaja, imao sam jednom priliku da na licu mesta vidim demonstraciju (prezentaciju) najnovijih preparata iz oblasti prirodne kozmetike. Modeli su bile polaznice kursa koje su izrazile želju da preparate isprobaju pred publikom. Stručne prezenterke ove čudotvorne kozmetike koja „vraća mladalački izgled koži“, vešto su raznim četkama i četkicama višeslojno premazivale čarobne preparate, pa su „modeli“ za tu priliku, bili temeljno, kako spontano, živopisno (i netaktično) reče jedan od prisutnih „okrečeni“ da ih ni rođena majka ne bi prepoznala pod maskom.

Kada bi čudotvornu masku skinule, na moje iznenađenje, koža je ostajala, najčešće u istom, očajno lošem i neprirodnom stanju. Efekat je, najčešće bio ravan nuli, no to, naravno, niko nije želeo da prizna, već je efikasnost preparata hvaljena sa očitim preterivanjem. Shvatio sam da je sve prazna priča i „bogojavljenska vodica“, odnosno markentiška veština ravna mađioničarstvu.

Sretao sam žene bez šminke, koje su imale sasvim svežu, čistu, mladu i sjajnu kožu koja je dolazila, pre svega, od zdrave, prirodne ishrane, ali i od bogatog ljubavnog života. Tu nikakvi preparati nisu bili potrebni. presna hrana jeste najbolja „kozmetika“ jer lepota dolazi iznutra a ne spolja. Prirodnom hranom ubrzava se obnavljanje ćelija, pa koža ostaje elastična. Najfiniji krvni sudovi pod kožom stalno su čisti i pravilno snabdeveni krvlju.

Dakle lepota ne „stanuje“ u kozmetici, nije čak ni u strogo pravilnim crtama lica, već je u onom što dolazi iznutra. Ne treba zaboraviti ni duh i šarm određene ženske osobe, što isto tako, znači lepotu. Lepota jeste talenat. Ima i takvih mišljenja koja nisu nelogična. Svakako da je pravo rešenje u prirodnoj ishrani jer je efekat trajan, a i daleko je jeftinije i korisnije, u svakom pogledu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s