Da li sve bolesti dolaze od neprirodne ishrane?

banana_bunch_2 besplatna

Odmah da kažem, iako  je PRAVILNA (PRIRODNA) ISHRANA ključ zdravlja, ipak čini se da sve bolesti nisu  u celosti posledica nepravilne ishrane. Ima i onih koje su, delom , duševnog porekla koje se manifestuju somatski, to jest telesno.

Poznato je da je, na primer, jedna od najtežih bolesti za koju zvanična medicina, još nema leka, delimično duševne prirode. Reč je o leukemiji. Leukemija se, oficijelno, smatra i definise kao rak krvi. Medjutim, prirodna medicina je dokazala da je u pitanju proces raspadanja ćelija krvi izazvan oboljenjem portne vene.

Ova teška bolest nastaje, često usled depresija i teške tuge. To je ustanovio i dokazao, već pominjani, Rudolf Brojs. Napada kako odrasle, tako i decu, pa čak i domaće zivotinje! Pas, na primer, kada ostane bez voljenog gazde, događa se da oboli. Takođe je sličan slučaj i kod konja i drugih senzibilnih životinja.

Deca su u istoj meri, ako ne i više ugrožena od odraslih, jer svoje duševne patnje i tugu (koja može biti i prilično iracionalna)  nisu u stanju, zbog nezrelosti, da racionalizuju. Treba reći da su duševne patnje dece ponekad izazvane nebrigom, ignorisanjem, pa i nipodaštavanjem od strane roditelja sa bolesnom psihom i sistemom vrednosti bez posvećenosti deci. Takva situacija za hipersenzibilno dete jeste pravi pakao iz kojeg ne vidi izlaz.

Da bi se izlečila ova strašna bolest ( a to je moguće prirodnim putem, to jest lekovitim gladovanjem i presnom hranom) potrebno je, pre svega, ukloniti uzroke koji su je izazvali, tj. izdvojiti bolesnika iz bolesnog okruženja. Problem je ovde što se kod dece, lečenje lekovitim gladovanjem teško može primeniti, ali samom promenom mesta i načina ishrane, kao i drugačijim postupkom, može se mnogo postići, pa i samo izlečenje. O tome govori i jedan uspeo film, domaće produkcije koji nije samo mašta scenariste i režisera, već je, u velikoj meri realnost. Ako se ne varam, film se zove “Ptice koje nikad ne polete“.

Ima tvrdnji da je i tuberkuloza, u korenu, psihičke prirode, i nastaje, takođe od prevelikih duševnih patnji, ali i “slabe“, nedovoljne i neadekvatne ishrane. Pogađa, najčešće hipersenzibilne osobe, što je u prošlosti bio čest slučaj sa pesnicima, na primer.

Takođe postoje i radikalne filozofske teorije koje tvrde da su u osnovi, sve bolesti moralne tj. duševne prirode, pa tako i one najteže. Ove teorije ostaju u domenu spekulativnog, bez potvrde.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s