Lečenje od lekova

tableta free

Bolovao sam, ima tome godina dana, od upale grla (angina). Nisam mogao dokučiti razlog tome. Hladnu vodu ne pijem nikada, a niti bilo šta drugo, u hladnom stanju. Sumnjao sam na „promaju“ jer sam, zbog spoljašnje vreline spavao u sobi sa otvorenim prozorom, a takođe i vrata na balkonu kuće bila su otvorena. Istina, bilo je strujanja vazduha, ali toplog. „To je od promaje“ mogao sam čuti komentare prijatelja. Uobičajeno. Ipak, čini se da uzrok ove bolesti leži drugde.

Iako se zadnjih pet godina hranim pretežno presnom (živom) hranom, u mom organizmu, očito ima još nagomilanih otrova, od kulinarskih specijaliteta iz ranijih godina i decenija. Samim tim, organizam ne funkcioniše sasvim ispravno, i s vremena na vreme, to daje do znanja.

Kod svake upale, lekar zvanične medicine, uobičajeno, po automatizmu „prepisuje“ antibiotike. Uz poznato pitanje: „Jeste li alergični na penicilin?…Sigurno niste?“ Obično bude deset injekcija. Za svaki slucaj. Nema te upale kojoj penicilin u većim količinama ne mođe doakati, naravno, pod uslovom da prva žrtva agresivne terapije, ovim „svemogućim“ lekom, ne bude sam pacijent.

Posle prve injekcije, stanje se nije popravilo, već sam dobio i dodatno pogoršanje! Loše sam se osećao, opterećeno. Čitav organizam mi je bio dodatno opterećen. Kao da sam, osim bolne angine, dobio još jednu, dodatnu bolest. Posle nekih četiri, pet sati osetio sam promene na licu, i na usnama. Kao da mi je lice blago trnulo, slično posle uboda pčele. Beše to očigledan slučaj alergije na penicilin, doduše lakši oblik. Moj organizam nenaviknut na ovaj otrov (sigurno je da u poslednjih 15 godina nisam primio injekciju penicilina) „bunio “ se i reagovao kao na bilo koji otrov: ubod otrovnog insekta, ujed gmizavca, trovanje gljivama itd. Nisam bio sasvim siguran da li akutni slučaj upale grla mogu smiriti prirodnim lekovima, pod sugestijama okoline „ništa bez penicilina“. Razmisljao sam da li da nastavim, sa injekcijama, ili da „na svoju odgovornost“ napustim, to uobičajeno sredstvo lečenja. Odlučio sam da prestanem sa tim otrovom. Latio sam se prirodnih lekova za lečenje angine: belog luka i žalfije. Čen luka izgnječen na dasci, stavio sam u grlo, i kao bonbonu sisao. Uostalom, beli luk jeste prirodni antibiotik, uz to neotrovan je. Ispirao sam grlo čajem od zalfije (posebnim načinom pripremljen). Uz to ništa od hrane, u bilo kom obliku, nisam uzimao sve vreme upale, što je, verovatno glavni preduslov izlečenja, ne samo ove , vec i svake druge bolesti… Posle tri dana upala je prestala. Ostalo je samo da se izlečim od lošeg dejstva penicilina kojeg sam nesmotreno i nerazmišljeno uzeo.

Kada sam svom rođaku, mladiću od 20 godina, koji je nekako u to vreme, ili nešto ranije, imao istu bolest, ispričao kako sam se lečio, nije mogao da veruje. Rekao je da je njemu trebalo čitavih mesec dana da se reši toga, uz 10 penicilina! Deset dana je intenzivno lečio grlo, a narednih 20 posledice otrova iz injekcija. Junački je to podneo, jer je mlad i snažan. Ali šta sa ljudima slabije telesne građe? Šta sa ljudima u zrelim godinama, a pogotovu onim u poznim?  To je količina otrova koja može ubiti čoveka, bez preterivanja rečeno.

Kako deluju hemijski lekovi?

Ova vrsta lekova (otrova, ispravnije rečeno) deluje lokalno i agresivno napada bolno mesto (bolest). Upornim i dugim tretmanom ovi lekovi uspevaju da bolest primire, što nije nikakvo čudo. No bolest time nije izlečena. Samo je pritajena hemijskim supstancama. Posle nekog vremena izbiće ponovo u istom, ili pak, drugačijem obliku, sa još težim posledicama. Opet hemijski lekovi, i opet isti rezultat. Začarani krug, iz kojeg najveći broj ljudi ne vidi izlaz, a čini se da je to slučaj i sa zvaničnom medicinom, kojoj je najviši domet i dostignuće palijativno rešenje problema, odnosno gašenje „požara“.

U rečniku piše da je penicilin „jak antibiotik, univerzalni lek protiv svih gnojnih oboljenja (dobija se iz jedne gljive)“. Ne kaže se iz koje se gljive dobija, pa to izgleda pomalo mistično, što je karakteristika oficijelne medicine, u celini gledano.

Bolest je manifestacija (izraz) lošeg stanja organizma, bolesne krvi. Lečiti samo bolne tačke, malo ima smisla,  jer će se bolest, neminovno pojaviti na drugoj tački, i vremenom broj bolesnih tačaka samo će se povećavati.

Zbog rečenog, jedino pravo rešenje jeste lečiti (u pravom smislu te reci) čitav organizam (krv) i omogućiti da organizam funkcioniše normalno. Ozdraviti bolesnu (nečistu) krv. To se postiže, jedino, eliminacijom otrova prirodnim putem: prirodnom, presnom hranom ( u kombinaciji sa kraćim ili dužim lekovitim gladovanjem (postom), zavisno od stanja organizma), fizičkim aktivnostima (alternativa je veštačko izazivanje znojenja), čistim vazduhom, čistom vodom i suncem. Ne treba zanemariti pozitivne emocije (ljubav pre svega) veoma bitan faktor za funkcionisanje složenog aparata zvanog čoveciji organizam. Svaka bolest, pa i najteža, jeste izlečiva prirodnim putem, no ne i svaki bolesnik. Za izlečenje je potrebna čvrsta volja i vera u izlečenje, što je ostvarivo disciplinovanim postupkom lečenja.

Šta su upale? Ovi bolni procesi, po nalazima prirodne medicine, pre svega nastaju zbog lošeg funkcionisanja bubrega! Zato treba po smirivanju akutnog stanja (ali i paralelno sa tim) posebno obratiti pažnju na pomoć bubrezima. Treba im, prirodnim putem, odgovarajućim, biljnim čajevima, pomoći da bolje funkcionišu. Za to postoje određene biljke provereno delotvorne. Koristi se specijalna mešavina lekovitih biljaka, u kojoj su: rastavić, kopriva, troskot i kantarion u posebnom omeru prema navedenom prioritetu. Mešavina se (jedna kašičica mešavine) preliva decilitrom i po vrele vode (ne kuva se) i ostavlja da odstoji 10 minuta. Čaj se pije samo tokom upalnog procesa, a najvise 20 dana. Takođe treba koristiti i čaj od zalfije (koji treba piti tokom cele godine). Svojim lekovitim dejstvom smiruje upalne procese, ali i više od toga. Priprema se kuvanjem od tri minuta, da bi isparila etarska ulja koja se ne smeju unositi u organizam.

Najvažnije: treba raditi na sticanju navike da zdravstvene probleme rešavamo, zdravim (prirodnim) sredstvima, a ne, linijom manjeg otpora, prihvatiti se u nevolji hemijskih lekova, dokazano neefikasnih, i više od toga- štetnih.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s