Ljubav je najbolji lek

ledi glamur free

Današnji ljudi su došli u stanje kada im je otrov ono što im je nekada bilo lek i medicina!

Kako se to dogodilo?
Nekada, ne tako davno, čovek je doživljavao drugu osobu, kao čoveka, i uživao je u njenom društvu. Tako je bilo u najvećem broju slučajeva. Vremenom stvari su se menjale, i malo-pomalo čovek se udaljavao od drugog čoveka. Sve je manje nalazio radost (koja je osnov zdravlja) u susretu sa drugom osobom, sve više je drugu osobu doživljavao kao sredstvo za postizanje nekih, u suštini, imaginarnih ciljeva, kao što je materijalno sticanje, ali i perverzni užitak u dominaciji nad bližnjim. To mu se činilo kao nesumnjivo i opipljivo zadovoljstvo, za razliku od duševnog zadovoljstva, koje je osnov zdravlja ma kako čudno izgledalo, iako „nevidljivo“ i „neopipljivo“.
Ovo je svetski, globalni trend, koji traje već više decenija, i nema jasnih naznaka da se stvari menjaju. Dominira mržnja radi mržnje, destrukcija radi destrukcije, zlo radi zla, dominacija radi dominacije.
Čovek, ako je prirodan i spontan, može i učiniti lošu i zlu stvar, ali to radi iz strasti, u afektu, i sposoban je da se pokaje zbog toga i da to ispravi, koliko je to moguće, izvinjenjem. Mentalno bolestan čovek čini zlo iz perverznog zadovoljstva, i nije u stanju da uvidi da je to zlo i bolest, niti da se pokaje. Ovo je osnovna razlika između zdrave i bolesne osobe.dan zaljubljenih free

LJUBAV, NIJE NIŠTA DRUGO DO BOGOMDANI, SAVRŠEN ODNOS IZMEĐU LJUDI.To je harmonija ljudskih odnosa koja blagotvorno deluje na organizam (ne samo u mentalnom već i u telesnom pogledu) u toj meri da čovek zdravstveno napreduje i pored raznih (i sve brojnijih) unošenja u organizam nezdravih materija, pre svega hrane i pića, ali i opijata odnosno narkotika, poput kofeina, alkohola, nikotina itd.
Ako je duša u harmoničnom stanju ( a to samo ljubav omogućava) onda je to brana svim lošim uticajima na čovečiji organizam, kojih je nemalo. Tada je organizam u stanju da se izbori sa svim nezdravim uticajima i štetnim materijama. Ako izostane ljubav, odnosno sreća, organizam ostaje bez odbrane i počinje da slabi. Što je manje ljubavi (sreće) to je više oboljenja, raznih vrsta.
I tada stupaju na scenu hemijski lekovi i razne „čudotvorne materije“ koje se neobaveštenom narodu nude kao spasenje. To što se nudi (sve agresivnije i sve bezobzirnije) jeste gola INDUSTRIJA, a jedina svrha, naravno, jeste PROFIT. Razni sintetički „vitamini“ „minerali“ „afrodizijaci“ „čudesne kapsule“, (sa obaveznim ispovestima zadovoljnih korisnika) koje leče sve bolesti, a ustvari su šarene laže koje imaju dejstvo PLACEBO efekta.

(placebo lat.-naziv za tobožnji lek koji se katkada daje bolesnicima umesto pravog leka, da bi se postiglo autosugestivno delovanje, mada data supstanca nema nikakvo dejstvo. Bolesnik očekuje da će mu „lek“ pomoći  pa mu i  „pomogne““ Ljubo Mićunović :“Savremeni rečnik stranih reči“)
Posebno je pitanje da li je ovakav, očito negativan, svetski trend, spontana pojava ili je pak nečije svesno delovanje…Iako nikada nisam bio pristalica teorija zavera, sklon sam, ipak, da poverujem da ovo nije spontani trend, već da je, pre, delo svetskih moćnih korporacija koje danas na čovekovu nesreću, poseduju zastrašujuću snagu, i praktično što naume lude glave čelnika, mogu i sprovesti u delo. Tako, svedoci smo raznih čudovišnih pojava kao što su GMO, korišćenje atomskog otpada u „konzervisanju“ hrane, i slično. A iza svega stoji današnje Vrhovno Božanstvo-PROFIT. To je jedina motivacija čudovišnih pojava kojima smo okruženi. I, ozbiljno, ugroženi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s