Lečenje voćem

Opšteusvojeni način života tzv. moderne civilizacije rezultira stanjem društva u kojem nema zdravih ljudi. Svi smo (čak i deca!) u situaciji da se lečimo!

Čovek se, od svih živih stvorenja u prirodi, jedini mora „lečiti“ da bi se održao koliko-toliko na životu. Sličnih slučajeva nema.

Najjednostavnije (i najčešće) kada od bolova ne možemo normalno da funkcionišemo prosto se nagutamo šarenih pilula, iz bogatog arsenala farmaceutske industrije jednog od nekoliko najvećih strašila našeg doba, i, kako smatramo, problem rešen. No gutanjem hemije koja uništava naše organe i vremenom prelazi u narkomansku zavisnost, problem se ni izbliza ne rešava! Samo se zataškava i odlaže „do pronalaska spasonosnog leka.“jagode lepa free

Većina ljudi sanja o tome (i potajno se nada) da će razvitak medicinske nauke današnjim tempom „koracima od sedam milja“ u skorijoj budućnosti, konačno otkriti „čarobnu pilulu“ koja će ljudima omogućiti da žive svakodnevno bahanalijski: da ne spavaju noćima, da udišu olovo iz auspuha automobilskih, da se nalivaju alkoholom i kofeinom, uz to „čureći cigaru“, da jedu sve što im dođe pod ruku, i što se iznese na „tezgu“, a da – opet – pucaju od zdravlja.

Oni trezveniji među nama, uviđaju svu pogubnost ovakvog antiživotnog načina „življenja“ i pokušavaju, ma kako donkihotski kompaktnoj većini izgledali, da pronađu način normalnijeg lečenja, ako se već mora lečiti.

Jedan od proverenih i efikasnih, uz to neškodljivih, načina jeste svakako lečenje VOĆEM.

VOĆE je čovekova najbolja hrana, a istovremeno i najbolji lek, kako je to znao i govorio neobaveštenima još „otac medicine“ veliki Hipokrat. Čovekov organizam tako je od Boga sazdan da može da ispravno funkcioniše samo ako mu se omogući da dobije ono „gorivo“ za koje je i projektovan, što je (ma kako čudno zvučalo) i logično, a to su nesumnjivo biljke iz prirode, rečeno voće na prvom mestu, ali i povrće. I to je tako još od pre 150 miliona godina, dok je još živeo na drvetu, pa do danas. A tako će, po svemu sudeći, biti dok ga bude na zemlji.

Zašto je voće najefikasnije u lečenju?

Zato što je najbogatije životvornim supstancama koje se nazivaju enzimi  i zbog toga najefikasnije u ispiranju decenijama nataloženih otrova, kako vreme prolazi sve prisutnijih u čovečijem organizmu, koji po nekim autoritetima iz ove oblasti, liči na septičku jamu! Krvni sudovi: arterije, vene i sitni kapilari, većini danas su zakrečeni vapnom iz takozvane hrane koja se kupuje po marketima, a koja nije ništa drugo do NEORGANSKI otrov napravljen sa jedinom svrhom i idejom, da traje i da proizvođaču donese profit.

Samo voće – i donekle povrće – (poželjno je organski proizvedeno) ima tu moć da vapno razgrađuje i otapa, i deformisane i izmučene organe poput jetre, pankreasa, bubrega, želuca i debelog creva, vremenom regeneriše i oporavlja. Doslednim unošenjem ovih prirodnih plodova u dužem periodu ( ne treba imati iluzija da je to moguće u kratkom roku!) krv, ćelije i organi obnavljaju se i oporavljaju i od najtežih bolesti! U tom pogledu jedino je POST, (odnosno GLADOVANJE) efikasniji i „brži“. Svi drugi lekovi i „lekovi“ daleko su od takvih moći.voće veoma lepo free

Voćni šećer odnosno fruktoza je energija koja stiže u ćelije „ekspresno“ gotovo odmah pretvarajući se u glukozu po unošenju u organizam, već od usne šupljine! Jednostavni voćni  šećeri su ono „gorivo“ za koje je naš organizam projektovan, a njih ima najviše, razumljivo, baš u voću koje ne zahteva mučan proces varenja u želucu i crevima koji kod unešene termički obrađene hrane, oduzima golemu energiju, i tada čovek nije ni za šta. Svi znamo kako se osećamo posle „pravog“ ručka: malaksalo i pospano, ophrvano mučnim varenjem. Sa voćem toga nema. Energija stiže, jer varenje i ne postoji, gotovo trenutno do svih ćelija hraneći ih i oporavljajući istovremeno od brojnih (i sve brojnijih) ataka hemije iz atmosfere i samih namirnica ili „namirnica“, artikala prehrambene industrije koji se nekim čudom nazivaju, i smatraju, hranom.

VOĆE  ne samo da leči, oporavlja i vitalizuje ćelije, već je istovremeno i odlična preventiva! Dosledno ga koristeći , organizam jača takođe i imunitet. Vitalne materije, pre svega ENZIMI ali i vitamini i mineralne soli jesu ono što je našem organizmu najpotrebnije. Precenjene i mitologizovane belančevine potrebne su u iznenađujuće malim količinama, a takođe i masti, i to isključivo biljnog porekla iz sirovih biljaka, koštunjača pre svega (orah, lešnik, badem) i to je sve što nam je potrebno za život bez lekova, kako hemijskih tako i biljnih.

Ubedljiv video kako deluje voće na naš organizam

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s