Čuvajte se kazeina!

Jedan od najvećih i najtvrdokornijih mitova u ishrani jeste mleko domaćih životinja kao dobar izvor kalcijuma. Kada se kaže mleko prva asocijacija jeste kalcijum! No činjenično stanje jeste nešto drugačije. Kalcijum iz, najčešće, kravljeg mleka je neprikladan i neiskoristiv u ljudskom organizmu, odnosno, neorganske je prirode, strano telo u organizmu.
Kravlje mleko namenjeno je mlađoj teladi koja daleko brže raste od deteta. Tako imamo abnormalno brz rast dece i krupne kosti, što se kasnije plaća preskupom cenom i oboljevanjem čitavim nizom bolesti kao što su astma, alergije razne, pa i one teške i najteže bolesti poput dijabetesa tipa 2, kancera ili još opasnijih kao što su autoimune bolesti poput dijabeta tipa 1 i multiple skleroze! SONY DSC
Izazivač ovih bolesti jeste KAZEIN belančevinasta materija iz mleka životinja. Ovo je nedvosmisleno dokazalo najobimnije istraživanje na području ishrane poznato kao „Kinesko istraživanje“.
Rečeni kazein jeste najopasniji otrov koji čovek nepromišljeno i dobrovoljno unosi u svoj organizam! Otrovniji je čak i od aflatoksina (uz dioksin) najopasniji poznati otrov! Ovi otrovi su dokazani izazivači kancera, a kazein ponekad dovodi i do akutnog trovanja ljudskog organizma i ta se pojava u medicini naziva anafilaksa.
Danas neretko imamo krajnje bizarnu situaciju da se deca rađaju već bolesna i to od neizlečive autoimune bolesti imenom dijabet tipa 1! Kako je ovo moguće? Mehanizam nastanka ove bolesti je sasvim jednostavan: majke koje u trudnoći koriste veće količine kravljeg mleka i ne znajući posledice toga čina i verujući da će „jakom hranom“ roditi krupnu i zdravu bebu, donose na svet bolesno biće, i to krajnje ozbiljno bolesno! A ovaj tragičan razvoj događaja može se dobrim delom sprečiti širenjem informacija. Možda nije loša ideja da se organizuju tečajevi za buduće majke iz oblasti ishrane pre svega, kao ključne oblasti kada je zdravlje u pitanju. kačkavalj free
Danas nije retka pojava da majke ne doje svoj porod. Ovo se događa iz raznih razloga, često iz razloga bolesti majke čije je mleko neprikladno za dojenje ili majka pati od nedostatka mleka što je uglavnom posledica nepravilne i neprirodne ishrane. Ali za ovu pojavu ima i dosta drugih razloga kao što je svesno odbijanje majke da doji svoje dete jer se smatra da će time izgubiti lep izgled svojih grudi koje se smatraju svojevrsnim kapitalom! I onda se poseže za „proverenom namirnicom“, kravljim mleko, i eto upropašten život vlastitom detetu.
Ponekad se kao alternativa koristi kozije mleko koje se smatra „zdravijim“ od kravljeg. Međutim, po nekim autorima kozije mleko sadrži čak i veće količine kazeina i od kravljeg!
U ovoj, po dete strašnoj situaciji, retko ko dolazi na ideju da u svrhu rasta i razvoja hendikepiranog deteta upotrebi sveže ceđene sokove od, pre svega povrća, a zatim i voća. Sokovi se smatraju (opet mit i predrasuda) nedovoljno hranljivi i neprikladni. U celoj priči dete strada.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s