Pred pendrekom svi smo isti

Srbija je demokratska zemlja. Svako ima svoje pravo. Pravo na svoju porciju kako pasulja tako i pendrečenja, imamo SVI! Onaj ko nema para ima narodnu kuhinju. Njegovo je samo da u najlon kesu stavi kotlajče EMO Celje sa poklopcem šerpaplave boje i, onako oljuštenog emajla, donese do kazana.

Svoja prava onomad su, na ulicama prestonice konačno izborili i „drugačiji“ koje je čuvala armija policajaca od nekih, kazu, desetak hiljada. Bilo je tu i onih kojima se „šetnja“ nije svidela, a neki su se, moguće, na ulicama našli i slučajno. Takvih je bilo, otprilike koliko i ponosnih šetača, dakle, negde oko hiljadarke, što mu dođe deset pendreka po glavi buntovnika, prosečno. Neki od njih su pri sebi imali ličnu kartu, a oni rasejani i zaboravni su je, logično, zaboravili u drugom sakou. A ako nemaš šta da pokazeš (moze i pasoš bez vize) odredu ljutih i nabrušenih zandarma zna se šta ti sleduje: onih deset „prosečnih“ pendreka pa makar ti bio i brat samog premijera ili gradonačelnika prestonice! Ko im je kriv kad prečesto presvlače odela! Običnom građaninu to, jednostavno,ne moze da se dogodi jer on svoje „Kluz“ odelo pošto mu je i mrtveno i crkveno, razumljivo, ne menja, pa mu je lična karta uvek na svom mestu, u unutrašnjem dzepu, zlu ne trebalo.SOS tabla free

Tako rade i ovde, u provinciji naši seljani. Svoju ličnu kartu, bez čipa naravno, (neki kazu legitimaciju) uvek imaju pri sebi kada krenu u čaršiju jer im treba, ili za u poštu, ili ako idu u sud da tuze komšiju što im je „Totalom“ otrovao kozu koja je onako kozje glupa brstila bagremovu granu na međi.

A pogotovu će im trebati u narednim mesecima kada ovi brojni, potencijalni investitori, odreše kesu i odluče se da malo, za promenu, razvijaju zavijenu to jest nerazvijenu Srbiju, a ne samo svoju Nemačku, Italiju, Francusku i Kinu.

Našim seljanima posebno je privlačan ovaj novi tenis. Istina, u tom sportu smo se dokazali, ali ovaj novi, iako ne miriše ponajbolje, našem seljaku će, kako se tvrdi, pomoći da ne potone sasvim, a davljenik se i za rep od svinje hvata. Šta će nam ove zaparlozene oranice i u trnjine zarasle planinske livade? Istina, neki tvrde da su, ovako čiste, idealne za organsko povrće i voće, ali brate ko će ponovo da uzima motiku u šake kad se ne dozvoljava „Total“? Ovako korov totališeš i u duboko uzoranu njivu zaseješ monsanto hibrid ieto ti hrane za kulturne svinje. Prosto ko pasulj tetovac!

I što je vazno, isplata kod renomiranog gazde, kralja Jorkšira, ne moze da omane pošto nije novokomponovan i ima tu čudnu naviku da isplaćuje zarađeno, a nije ni sa ovih trusnih prostora. A ta crkavica koju će izdvojiti banana -drzavi tj. njenim „jeftinim“ podanicima, prava je bagatela za njegov solidni konto u Dojče-banci. Sića.

Dakle, novi tenis stize kod nas sa starim neoliberalnim pravilima igre. Istina, ponešto je nelep i ne smeltuje najprijatnije, ali bolje i takav, nego nikakav jer ovo, ipak, nije Monte Karlo. A reket već imamo. Samo da startujemo.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s