Kako hraniti psa?

 

akita slika google

Pas je karnivor, odnosno mesojed. Kupite mu meso, to je njegova prirodna hrana. I ne samo but već i iznutrice. Ako ste u mogućnosti , kupite mu organski proizvedeno meso sa sertifikatom, biće vam zahvalan. Napredovaće i biće zdrav, a štenad će lepo i pravilno rasti i razvijati se.

Odmah po prestanku dojenja štenad mogu preći na meso u kombinaciji sa živim jajima (kokoška, ćurka, guska, patka…). Meso, razumljivo mora biti bez kostiju, samleveno u mašinici za mlevenje mesa. Dakle, živa jaja i živo meso uključujući i sve iznutrice. Bitno: ništa ne dodavati, tj. ničim ne začinjavati meso i jaja! Nimalo soli, ili, daleko bilo šećera ili bilo kojeg drugog začina koje ljudi, nesmotreno, koriste u svojoj ishrani. To psima jednostavno nije potrebno! Ako mislite da im time činite dobro grdno se varate.

Ništa kuvano psu ne treba davati ako želite da bude zdrav i čio. Gledam nevesele i bolesne pse i nije mi teško da „dešifrujem“ zašto su takvi. Hrana! Jer, poznato je, u prirodi psi lutalice pored miševa koje love rado jedu travu i pa i voće, grožđe na primer.

Mnogi, ako ne gotovo svi, ljubitelji pasa čvrsto su uvereni da svom ljubimcu čine dobro kada mu skuvaju meso ili pripreme bogatu supicu sasvim na način kako to čine sebi. Masnoće, (rafinisana ulja najčešće) komadi mesa, povrće razno i shodno ljudskom načinu ishrane još to varivo i začine kuhinjskom solju! A neki čak u hranu za pse stavljaju i beli šećer! Tako ga direktno vode u bolest. Šećer nije hrana ni za koju vrstu. To uopšte nje hrana već hemijski trgovački artikl!

Znam, mnogi će reći:  ako psu dajem živo meso postaće izrazito agresivan i ujedaće sve redom: domaće životinje, živinu pa i ljude! Budite sigurni da se to neće dogoditi i da to nije ništa drugo do predrasuda i mit. Pas će biti agresivan ukoliko (i koliko) vi to želite i od njega napravite nasilnika iz ko zna kojeg razloga. Čak i, kako se smatra, agresivne rase po svojoj prirodi i genima kao štoje npr. staford  neće biti napadne ako ih vaspitate, odnosno obučite da ne napadaju! Znam pse rečene rase koji nisu ni malo napadni. Jer, štene liči na majku a odrastao pas na vlasnika!haski slika google

Najgora moguća ishrana je kupovati svom psu raznu granuliranu hranu razne „dehidrate“. Rečeni dehidrati su naprosto banalna trgovina i nisu za ishranu pasa i drugih kućnih ljubimaca, karnivora. Upamtite: ne činite mu dobro, niti mu uzvraćate njegovu bezuslovnu ljubav time što mu dajete dehidrate i kuvanu hranu. Dapače!

Sigurno ste primetili da pas neretko odbija da jede te trgovačke artikle i naprosto gladuje. Zar vam to ništa ne govori? Znam da mnogi vlasnici pasa pribegavaju lukavstvima i trikovima ne bi li svog psa „navukli“ na rečene dehidrate, ali pas je pametno biće i to će odbijati koliko god je moguće. Uzeće tek, preko volje, kada ga prazan želudac na to primora, inače ne.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s