Tretmani lica i tela svežim voćem i povrćem

devojka pola lica free

Davno je rečeno da je svet pun čudesa i u to se svakodnevno uveravamo. Neke od nas brojna čudesa dotiču a većinu ostavljaju ravnodušnim. Dolepotpisanog ovakve pojave, na njegovu nevolju, podstiču na razmišljanje i na upit, šta to u stvari predstavlja i „šta je pesnik hteo da kaže“.
Tako, neki dan, sasvim slučajno doznao sam da u našoj prestonici postoje kozmetički saloni gde se koža (ovo se, pretpostavljam, odnosi samo na dame, mada kako se stvari odvijaju ne mogu da garantujem) „tretira“ svežim voćem i svežim povrćem! Pre svega, koliko sam shvatio, reč je o koži lica jer se lepota na tom delu tela najočitije manifestuje, ali ne samo lica već i čitavog tela, a kada grane sunce eto rezultata tretmana po prestoničkim ulicama na uvid „jačem polu“.
Ova pojava, verovatno, nije nikakav specifikum našeg glavnog grada već je, po svemu sudeći kako najčešće i biva, preuzeta iz velikog sveta, i u ovome nema ničeg lošeg, dapače. U obilju standardnih „salona lepote“ koji su inače dobro posećeni gde se koža modernih žena tretira i „prolepšava“ raznoraznim, ponekad i nemogućim hemijskim sredstvima, raznim glicerinima, pomadama, kremama, uljima, sapunima, „mlekom“…da ne govorimo o „dostignućima“ savremene, tehnološke medicine u obliku tzv. fejsliftinga (i onih pomoću radiotalasa !!!) i „plastičnih“ operacija. Tako ovi tretmani sa voćem i povrćem predstavljaju pravo otkriće i dobar znak, jer makar oni hemijski „čudesni“ i „čarobni“ antiejdž preparati bili i na „prirodnoj bazi“ opet je tu hemije dovoljno da vas podiđe jeza od mogućih posledica ovih neprirodnih materija po živu kožu od Prirode i Boga stvorenu.ledi sa šeširom free
Istina, pojava rečenih „voćnih“ salona pre može biti kuriozitet nego neki izraziti trend „povratka prirodi“ i zdravlju iz bespuća dekadencije, ali i na tom nivou predstavljaju, ako ništa drugo, ono vidljivi dokaz da je moguće poći drugim normalnijim i zdravijim putevima prema onome što predstavnicama lepšeg pola znači tako mnogo inače rečena odrednica „lepši pol“ ne bi ni imala svrhe.
E sad, drugo je pitanje da li se, i koliko na lepotu kože lica i tela može uticati spoljnim sredstvima. No kako se u današnjem „ubrzanom“ svetu sva pažnja obraća na spoljne efekte, tako je i u ovome. Naime, smatra se da je bitnije ono što je NA nekoj osobi nego U nekoj osobi. Tako je sa frizurama, u garderobi (odeći,tašnama, torbama), nakitu (minđuše, prstenje, ogrlice, grivne, satovi…) Vlada nepodeljeno uverenje da „odelo čini čoveka“ i da je lepota – pre svega ženska ali sve više i muška – stvar spoljnjeg delovanja na vidljive delove tela kozmetičkim i drugim sredstvima.lice devojke  lepe free
Tako dolazimo do pitanja može li neku izrazito duhovno deformisanu osobu „ulepšati“ sveže voće i povrće pa makar bilo posloženo po čitavom telu u obliku kolutova jabuka, narandži, kivija, ananasa, papaja, avokada, krastavaca, paprika, paradajza…
Piscu ovih nesvakidašnjih redova čini se da je tako nešto puka iluzija i stvar mode bez nekog značajnijeg efekta. Nema boljeg uticaja na lepotu kože, ali i znatno više od toga (na lepotu npr. kose, noktiju, zuba pa i očiju) od UNOSA rečenog voća i povrća u organizam umesto mesa, kravljeg mleka i jaja. Što veći unos, to bolje!
Time se postižu pravi efekti u dužem vremenskom periodu, koža se podmlađuje i samim tim prolepšava, kosa takođe, zubi, nokti i sve što je vidljivo, ali i ono što je nevidljivo i što se dešava „iza kulisa“ tj. u našoj utrobi, u našim unutrašnjim organima i krvi a što proizvodi ZDRAVLJE, a zdravlje je lepota sama po sebi.
Takođe i duh. Lepota duha se jasno vidi, što nije bez značaja. Bolesnu i negativnu osobu možete spolja šminkati i „krečiti“ do iznemoglosti ona će ostati troma, apatična, depresivna, nesigurna, „nervozna“ što se sve jasno vidi i po boji kože, ali i kose, nokata a pre svega očiju bez sjaja i živosti.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s