Lov na viruse

 

tableta free

Svima nam se događa povremena – kod nekog češća a kod nekog ređa  – prehlada, grip pa i teži poremećaji, poput raznih zapaljenskih procesa, infekcija i sličnog.

Koji su razlozi ovakvog stanja organizma?

Zdravlje, to jest optimalno stanje rada našeg organizma zavisi od više faktora, među koje je nasledni veoma bitan. Otpornost organizma, odnosno imunitet u velikoj meri nasleđujemo od naših predaka. I nije obavezno da će to biti od roditelja nama najbližim po krvi, već može biti i od ujaka, stričeva, deka, baka, pradedova, prabaka, pa i sasvim dalekih predaka. Sve se to događa poprilično mističnim spletom okolnosti na koje se nikako ne može uticati.

Tako, viđamo ljude u svom okruženju koji ne obraćaju pažnju na svoju ishranu, nisu fizički aktivni, udišu gradski vazduh pun svega i svačega a najmanje životnih sastojaka, i pucaju od snage i zdravlja. Od optimizma! Tako barem na prvi pogled izgleda.

Nasleđene dobre gene treba kultivisati i čuvati jer nas štite od „bolesti“ tj. disfunkcija organizma izazvanih lošim odnosom spram nas samih. I ako smo konstruktivni i ne satiremo darove nasleđa i zdravu prirodu nekog našeg pretka, raznim stimulansima sasvim nepotrebnim, naše zdravlje tj. optimalan rad organa potrajaće dugo a rezultat će biti radost življenja i ono što nazivamo srećom.

Ovo je idealna situacija i veoma je retka u realnom svetu. Najčešće smo, velika većina nas barem, opterećeni raznim oblicima „bolesti“ odnosno morbidnim stanjima.

Šta tada činiti?

Ukoliko nismo te sreće da nam neki zdrav i snažan predak podari svoje gene, ne preostaje nam ništa drugo nego da se sami potrudimo da svoje loše i nedovoljno vitalno nasleđe unapredimo, „korigujemo“ i dovedemo do optimalnog. To je, istina, stvar teško izvodljiva, ali je ipak moguća.

Kako dospeti do dobrog zdravlja?

Većina nas u današnjim neprirodnim uslovima života slabog je imuniteta i pati od raznih i brojnih zdravstvenih poremećaja. Život nam se pretvorio u stanje agonije a da toga nismo ni svesni, i loša stanja organizma prihvatamo kao nešto „normalno“ što nas kao vrstu prati oduvek, maltene kao „sudbinu“. To svakako nije tako jer čovek kao vrsta nije oduvek slabašan i „bolešljiv“. Pre će biti da je to rezultat načina života a takođe i načina ishrane koja je danas sve pre nego adekvatna i korisna organizmu.

Razvojem „civilizacije“ čovek se odmetnuo od prirode i krenuo putem dekadencije čvrsto ubeđen da je to „ono pravo“ i da i da je živeti na prirodan način teško pa i mučno. U svakom slučaju nelagodno i zahtevno, bez „uživanja“ i zato su vremenom razni stimulansi, veštački naravno, ovladali našim životima. Tako, sasvim smo uvereni da stimulativna kuvana hrana životinjskog porekla donosi „snagu i zdravlje“ a pre svega veliki užitak. Takođe smo uvereni da alkohol, kofein, nikotin i drugi opijati nas čine „srećnim“ samim tim što se „lepo osećamo“ posle unosa istih.

tableta free

Ali čovek ima nauku. Izmislio je hemiju koja će sve atake na zdravlje sa lakoćom odbiti i eliminisati nepozvane goste kada se nastane u organizmu. To rade „moćne“ hemikalije elegantno spakovane u šarene „pilule za lilule“ I, a nas napadnu virusi, mikrobi, bacili i zločeste bakterije mi uzmamo tableticu, ako treba (a treba) i dve, ubacimo u usta i rešen problem! Virusi potamanjeni efikasnom akcijom, kao u onoj reklami „ubija insekte namrtvo“, a mi zdravi, veseli i čili!

Mogu li nas ovi „izumi“ – na šaljiv način gore opisani – zaštititi i sačuvati od rečenih zdravstvenih poremećaja koji nam zagorčavaju život a koji su, nema sumnje, zvono na uzbunu jer nas upozoravaju da uvidimo nezdrav način života koji vodimo a koji ide u pravcu teških poremećaja poznatih pod imenom HRONIČNE (a neke i neizlečive) bolesti!

Iz neposrednog opažanja naše okoline znamo kako prolaze osobe sa težim poremećajima zdravlja tj. sa rečenim hroničnim oboljenjima. Znamo kako naši dedovi, bake, očevi i majke prolaze, ili su prošli kroz tu agoniju pravim izrazom rečeno.

Možemo li se sačuvati virusa i zločestih bakterija?

Danas za manipulaciju ništa zgodnije ne postoji od više  puta pominjanog strašila imenom virus! Bauk virusa kruži globusom i spasavaj se ko može!

Kolika je realna opasnost od virusa, danas dežurnih krivaca u oficijelnoj medicini?

Mi smo kao vrsta milionima godina bili sasvim otporni na sve atake mikroba koji su, nema sumnje, u većoj ili manjoj meri, prisutni u našem okruženju. Sva živa bića u prirodi koja žive po zakonima prirode ne znaju za nešto kao što je napad virusa ili stanje prehlade, gripa, bronhitisa ili upale pluća. Od toga ih štiti rečeni imunitet koji sa lakoćom izlazi na kraj sa bilo kojim mikroorganizmima. Zato ne možemo naići na bronhitičnog jelena, divljeg govečeta ili slona, na primer!

Kako je moguće da životinje u prirodi ne oboljevaju? Najpre će biti zbog toga što one ne kafenišu, ne ispijaju čašice „ljute“ ili „ladnu pivu“ a ponajmanje pripale „Marlboro“. Zatim ne uživaju u viršlama sa senfom, pravo zasoljenim čajnim kobasicima ili u reš pečenoj prasetini. Ne gledaju rijaliti do pola tri u noći i ne kidaju se zato što nemaju Porše umesto „običnog“ Punta.

Šta činiti da steknemo imunitet koji će nam biti dobra zaštita od napada mikroba?

Pre svega potrebno je da u organizam ne unosimo šta nam dođe pod ruku a u svrhu prizemne hedonije „uživanja u dobrom zalogaju“ već se potruditi da jedemo ono što će nesumnjivo omogućiti da naši organi funkcionišu optimalno ili bar približno tome. Dakle, koristiti prirodnu hranu (u prikladnim količinama) koja ne zagađuje crevni trakt odakle kreću sva zagađenja organizma, a pre svega krvi. Permanentno pretrpani probavni organi i to još neadekvatnom, industrijskom „hranom“ generišu stanje stalne zatrovanosti otpadom kako tankog tako i debelog creva. I nema tog poremećaja zdravlja koji ne kreće od, do vrha pune „septičke jame“ koju smo svojim nemarom i neodgovornim odnosom prema vlastitom organizmu, a u krajnjem, sopstvenom životu, sami stvorili i proizveli.

tableta free

Držati probavni aparat u, koliko-toliko čistom stanju efikasna je brana svim virusima, bacilima i „zlim“ bakterijama jer se oni nastanjuju tamo gde su im za život povoljni uslovi. Čist organizam, pre svega čista creva nisu njihovo prirodno stanište i ne naseljavaju se na takvom mestu. Suprotno, zagađen organizam idealno je mesto za njihovo razmnožavanje i vide ga kao materiju koju treba razložiti što je njihov osnovni zadatak i smisao postojanja.

Tada nikakve šarene pilule, sirupi i antibiotici nisu od prave pomoći već su pre palijativne mere koje ne rešavaju problem već ga neretko pogoršavaju dolivajući ulje na vatru.

Ljudski organizam spontano se bori protiv svih napada koristeći svoje prirodne mehanizme koji se u takvim stanjima aktiviraju a čija je krajnja svrha očuvanje života. Jedan od tih mehanizama je povišena temperatura tela kojom se svi potrebni kapaciteti aktiviraju u borbi protiv spoljnjeg napada. Tada organizam odbija hranu jer mu ona ne čini dobro i ne pomaže u rešavanju problema. U takvoj situaciji jesti i unositi hemijske medikamente u cilju snižavanja temperature čin je protiv ozdravljenja i stvaranje neuporedivo teže situacije.

Primenjivati opšteusvojeni i sveprisutni način „klin se klinom izbija“ odnosno, „lečiti“ groznicu hemijom i hranom, stvar je nerazumna i autodestruktivna! U najboljem slučaju tim palijativnim merama organizam se može omamiti, narkotizovati i učiniti neosetljivim ali se potreba čišćenja na taj način ne može rešiti, tek prolongirati, i problem će se u kratkom roku pojaviti u još drastičnijem vidu, a to je upala vitalnih organa najčešće bronhija ili pluća ili bilo kojeg drugog organa. Zato, zrelo razmislivši, više nam se isplati da preduzmemo radikalne mere (post je jedna od takvih) jer ćemo na taj način problem zaista rešiti a ne zavaravati se – ma kako to čoveku bilo blisko – i verovati da postoje sredstva za „lako i efikasno“ rešavanje zdravstvenih nevolja, kao u nekoj reklami. Takva sredstva, zasigurno još nisu „otkrivena“ a sva je prilika da se tako nešto nikada neće ni dogoditi! Jer je nešto takvo realno moguće koliko i perpetuum mobile. Dakle, nimalo!

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s