Šta je kancer?

 

 

U narodu postoji uzrečica koja se izgovara pred neku predstojeću radnu akciju: „Bože zdravlja!“ ili „od Boga zdravlje!“ Ipak, racionalni odnos prema pitanjima zdravlja i bolesti je dijametralno suprotan: čovek proizvodi svoju bolest ili svoje zdravlje, zavisno od stepena svoje biofilnosti!

Princip zdravlja može se izraziti gotovo matematički u formuli, tj. pravilnom unosu makronutrijenata koji automatski obezbeđuje ispravan rad organa a time i čitavog organizma. Držati se te (poznate) formule koja je, približno, 80:10:10 (ugljeni hidrati, proteini, lipidi) znači lagodan i relaksirajući rad organizma i samim tim odsustvo bolesti, koje su, u suštini, disfunkcionalnost u radu organa a ne zla kob i loše promešane svemirske karte.

U formuli, odnosno celini, mozaiku zdravlja, hrana je daleko najbitniji činilac! Svi drugi elementi stanu, otprilike, u jednu petinu celine. Ali i tih, oko dvadeset procenata celine imaju težinu preostalih osamdeset procenata i samo sklad i izbalansiranost donose navažniju stvar u životu čoveka – zdravlje!

Dakle, možemo jesti savršenu, organski nproizvedenu biljnu hranu u savršenom balansu nutrijenata, ali ako pored toga nemamo svakodnevnu fizičku aktivnost adekvatnu starosnom dobu, boravak na čistom vazduhu i suncu, dovoljno odmora i sna u pravo vreme i uz to harmoničan emocionalni i duhovni život nećemo moći dostići optimalno zdravlje. Svaki disbalans elemenata zdravlja donosi automatski poremećaj u funkcionisanju organizma. Najjednostavniji način da imamo dobro zdravlje jeste da se hranimo prirodnom hranom u rečenom balansu makronutrijenata.

U tom slučaju i nedovoljno prisustvo ostalih elemenata neće se drastično odražavati na zdravlje kao što je to obrnut slučaj kada imamo prisutne sve elemente osim ispravne ishrane. Loše fiziološko dejstvo neprikladne tj. veštačke hrane ne može ništa nadoknaditi, niti anulirati!

Iluzija je da se ekstremno izraženom fizičkom aktivnošću može stići do dobrog zdravlja i pokraj loše ishrane! To je, naprosto, nemoguće i pored tvrde vere da svakodnevnih dvadeset kilometara brzog hoda može da anulira posledice hronične bolesti.

Šta je hronična bolest? Šta je kancer, o kojem je ovde reč?

U najkraćem, to je ekstremna neprirodnost, pre svega u ishrani ali i u svim ostalim elementima zdravlja! Sve što pojedemo odražava se dobro ili loše na našu krv, naše probavne i ostale organe. Neutralno dejstvo hranljivih materija naprosto ne postoji. Što smo dosledniji i disciplinovaniji u tom pogledu bolje je po zdravlje. Što smo nedosledniji i indolentniji to ćemo imati lošije funkcionisanje organizma.

Sve su tzv. bolesti manje ili veće trovanje organizma! Što veća otrovanost i više deponovanog otrova i otpada to teža „bolest“. Što čistiji organizam i krvni sistem to više zdravlja.

Trujemo se od samog rođenja, a ponekad i pre toga! Otrovi se talože, organizam slabi i zavisno od genetike dođe (pre ili kasnije) dan kada počne opasno da „preskače“ „trokira“ i blokira, nešto slično poput automobila koji pedugo koristi isto motorno ulje već istrošeno i „oksidiralo“.

Teže blokade, to su te tzv. hronične i po zvaničnoj medicini NEIZLEČIVE bolesti sa „NEPOZNATOM ETIOLOGIJOM“

Ima li zaista neizlečivih bolesti sa „nepoznatom etiologijom“? Naravno da nema! Nema neizlečivih bolesti već samo neizlečivih bolesnika, davno je i savršeno tačno rečeno. Sve bolesti ili „bolesti“ imaju POZNATU ETIOLOGIJU a to je, najpre, neprikladna, neprirodna tj. veštačka hrana koja se svakodnevno nesmotreno konzumira! To je ako se može u procentima izraziti čitavih osamdeset procenata direktnog dejstva na nastanak bolesti odnosno zdravlja!

Dakle, ono ekstremno loše što u dužem periodu unosimo u organizam izaziva stanje poznato pod strašnim imenom kancer. To nije, kao što je rečeno nikakvo dejstvo mističnih sila, niti božija volja, već pre FIZIOLOGIJA!

Danas tvrditi da je kancer izlečiv još uvek je bogohuljenje i provokacija pa i obmana, jer kada oficijelna medicina kaže da su hronične bolesti NEIZLEČIVE onda je to zaista tako. Amin!

Alternativa koja, srećom, postoji, kaže: promenite jelovnik i u kratkom vremenu ćete videti blagotvorno dejstvo tog jednostavnog čina! Umesto viršli, hrenovki, kulena, prasetine, piletine, pašteta, parmezana (ovo naročito!), jogurta, pavlake, kajgane i jaja „na oko“ uzmite ono što vam je po Prirodi i pominjanom Bogu dodeljeno, poput voća, zelenog lisnatog povrća i orašastih plodova u (takođe pominjanom) razmeru 80:10:10 i hronična bolest pa i „strašni kancer“ za manje od tri meseca biće ružna prošlost!

I što je najvažnije, rečeno nije nikakva utopija i maštarija već provereno i dokazano ozbiljnim i dugotrajnim ispitivanjima i analizama od kojih je, već legendarno KINESKO ISTRAŽIVANJE krunski dokaz! 8000 veza između bolesti i uzročnika takvog stanja, više su nego ubedljiv dokaz rečenog u ovom članku nemenjenog onima koji sebi ( i svojim bližnjima) žele dobro. Oni drugi će ovo, po starom običaju, ignorisati i dalje će gutati pilule i junački trpeti nesnosne bolove „sudbe klete“ koja se ostrvila baš na njih.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s