O MENI

Ja sam Miladin Nešic. Rođen sam u Stubici, opština Paraćin. Iako sam studirao pravo, zatim se „preorijentisao“ na literaturu, vec duži niz godina bavim se prirodnom ishranom, a poslednjih godina i pisanjem na ovu temu.

Verujem da ovaj način ishrane prava opcija i da  samo tako se hraneći zdravlje je moguće  očuvati i u poznom biološkom dobu, jer su čovekovi probavni organi tako napravljeni da jedino prirodnu hranu mogu variti bez loših posledica, odnosno bez oboljevanja.miladin

Iako već više hiljada godina čovek jede meso i termički obrađenu hranu, njegovi organi za varenje nisu se prilagodili takvoj vrsti hrane i ostali su onakvi kako su i stvoreni, prilagođeni živoj (presnoj) ,odnosno neprerađenoj hrani.

Dakle, dužina creva kod čoveka oko pet puta je veća u odnosu na predatore, zubi su prilagođeni plodovima i biljnoj hrani a ne mesu. Osim toga čovek nema kiseline kojim bi vario meso i termicki obrađenu hranu. Ruke kod čoveka, slično kao i kod njegovog dalekog srodnika šimpanze, stvorene su za uburanje plodova sa grane.

Sve što je napisano u ovoj seriji postova  isprobao sam na sebi u zadnjih dvadesetak godina,( što bi rekao Norman W.Walker, sam sebi zamorac) i došao do zaključka da je to pravi put i način da se hranimo dobro, ukusno i istovremeno zdravo, i anatomiji naših probavnih organa, podobno. U tom pogledu sumnji nemam i verujem u ono što je napisano u ovoj seriji članaka.

NAPOMENA: Ovaj blog je edukativnog, informativnog i motivacionog karaktera i NIJE NAMENJEN LEČENJU. Za lečenje obratite se svom lekaru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

"Priroda leči a lekar brine o bolesniku" Hipokrat

%d bloggers like this: